Begenadigd pianiste Sophiko Simsive
in ’t Mosterdzaadje

vrijdag 26 maart 2010 - 20.15 uur

Sophiko Simsive Op vrijdag 26 maart om 20.15 uur is de bijzonder getalenteerde pianiste Sophiko Simsive te gast in ’t Mosterdzaadje en zal zij werk uitvoeren van Bach, Beethoven, Liszt, Debussy, Ligeti en Prokofiev.

De twintig jarige pianiste Sophiko Simsive studeerde piano in haar geboorteland Georgië, toen zij door de beroemde dirigent Lev Markiz werd ontdekt. Hij haalde haar naar Nederland waar ze als jongste studente ooit werd toegelaten tot het Sweelinck Conservatorium en onder leiding kwam van professor Mila Baslavskaya. Tijdens haar eerste jaar in Amsterdam won ze de eerste prijs in de hoogste categorie van het Prinses Christina Concours. Sindsdien betreedt zij grote zalen en volgt zij masterclasses bij internationale grootmeesters op de piano.

Al op 12 jarige leeftijd werd zij uitgenodigd een recital in Het Kremlin in Moskou te geven. Ook was zij toen in Nederland als soliste in het pianoconcert van Mozart. Haar loopbaan gaat in de lijn der verwachting en binnenkort doet zij mee aan het YPF (Young Pianist Foundation) Nationaal Pianoconcours. Haar programma in ’t Mosterdzaadje staat er gedeeltelijk van in het teken. Geopend wordt met een Prelude en Fuga van Bach uit het Wohltemperiertes Klavier, gevolgd door een vroege en lieftallige Beethoven sonate, opus 2. Van Liszt speelt ze de Hongaarse rapsodie waarin de piano soms zal klinken als de cimbaal in de zigeunermuziek.

Na twee sfeervolle korte stukken van Debussy en Ligeti tot slot de beroemde tweede pianosonate van Prokofiev.

TERUG