Vierhandige dansen

zondag 7 maart 2010 - 15.00 uur

Carin van den Tillaar en Ruud Luttikhuizen De pianisten Carin van den Tillaar en Ruud Luttikhuizen spelen op 7 maart om 15.00 uur een programma voor quatre-mains met werken van Dvořák, Grieg, Brahms en Moszkowsky.

Dit jaar hebben zij een uitdagend programma samengesteld waarin zij kozen voor het thema dansen. Zij openen met de Slavische dansen van Dvořák. De spannende afwisselingen in ritme en tempo, het gebruik van meerdere thema’s zijn erg karakteristiek in deze prachtige dansen. De Noorse componist Grieg heeft zich veel laten inspireren door de volksmuziek. Daar ontbreken de dansen niet aan. Zijn Noorse dansen verrassen door fijnzinnige en lyrische details in melodie en harmonie. In zijn tijd was deze muziek al razend populair en ook nu weer erg in trek.

Na de pauze zullen de vurige melodieën en opzwepende ritmen van de Hongaarse dansen klinken. Brahms was er een meester in en zal ze zelf menig keer hebben uitgevoerd in een gezellige danstent in Wenen. En tot slot de vrolijke en meeslepende Spaanse dansen van Moszkowsky.

Carin van de Tillaar en Ruud Luttikhuizen zijn goed aan elkaar gewaagd als pianoduo. Tijdens het spelen vormen ze een unieke eenheid en het publiek kan zien hoe hun handen met elkaar verweven raken. Quatre-mains concerten zijn daardoor niet alleen een lust voor het oor, maar tevens fascinerend om naar te kijken.

TERUG