Vivezza Trio met spannende muzikale verhalen

zondag 13 april 2014 - 15.00 uur

Het Vivezza Trio Het Vivezza Trio speelt op zondag 13 april om 15.00 uur ‘De Kaukasus’. In de combinatie viool, klarinet en piano wordt muziek uitgevoerd van Aram Khachaturian, Dmitri Shostakovich, Paul Hindemith, Igor Stravinski en Antonín Dvořák.

Met deze vernieuwers uit Oost-Europa en Rusland brengt het trio volksmuziek, romantiek en spannende muzikale verhalen. Vier waren 20e eeuwse tijdgenoten die meedogenloos vervolgd werden door het barbaarse communistische dan wel fascistische regime. Desondanks hielden ze stand. De vijfde in de rij is uit de 19e eeuw, de Romantiek.

Het Vivezza Trio doet haar naam eer aan door het samenstellen van levendige en fantasierijke programma’s. Het programma wordt omlijst met gesproken toelichtingen door de musici om zo het publiek mee te voeren in hun persoonlijke verhaal achter de muziek. Hun aanstekelijke enthousiasme klinkt door in dit programma.

Het Vivezza Trio bestaat uit violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen.

Na een vliegende start in het najaar van 2009 won het trio in 2010 de kamermuziekmarathon van het Conservatorium van Utrecht en speelden zij meerdere concerten live voor Radio 4. In februari 2014 werden zijn uitgenodigd in het programma Opium op 4. Ook waren zij o.a. te horen in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en in de Oosterpoort Groningen.

TERUG