Het mooiste uit de Barok
door blokfluitduo Schifanoia

zondag 20 november 2016 - 15.00 uur

Duo Schifanoia Een prachtig concert voor twee blokfluiten is op zondag 20 november om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje te beluisteren. Blokfluitistes Inês d’Avena en Isabel Favilla vormen samen het uiterst professionele Duo Schifanoia. Op het programma staan: Telemann, Hotteterre, De Fesch, Eug&egraqve;ne Roy, Guillemant en Pixinguinha.

Schifanoia is genoemd naar het gelijknamige renaissancepaleis in Ferrara. “Schifar la noia” (‘ontsnappen uit verveling’) resoneert harmonieus met de muziek die het blokfluit duo speelt: barokmuziek geschreven voor muziekliefhebbers voor tijdverdrijf. Deze zelden uitgevoerde muziek is zowel interessant voor de luisteraars als uitdagend voor de musici. Het technische niveau is vergelijkbaar met andere hooggewaardeerde muziek uit het muzikale repertoire voor de instrumenten van het duo.

Isabel Favilla  en Inês d’Avena ontmoetten elkaar in 1998 in hun geboorteland Brazilië en spelen sindsdien samen in verschillende ensembles. Als afgestudeerden van respectievelijk Brussel en Den Haag vormden zij bijna als vanzelfsprekend een duo om zich gezamenlijk aan verdere studie te wijden en aan het opvoeren van de betreffende muziek. In juli 2009 maakte het duo een uitgebreide toer in Brazilië met een programma van barokmuziek en ‘Chorinho’. In augustus 2009 was Schifanoia één van de acht ensembles, die werden geselecteerd voor de ‘International Young Artists Presentation’, deel uitmakend van het ‘Laus Polyphoniae Festival’ in Antwerpen.  Schifanoia heeft in 2014 haar eerste CD uitgebracht, mogelijk gemaakt door een zeer succesvolle internationale crowdfunding campagne.

TERUG