Vlammende Flamenco met Mónica Coronado & Manito

vrijdag 26 februari 2016 - 20.00 uur

Mónica Coronado en Manito De gipsy flamenco gitarist Manito is een al jarenlang terugkerende graag geziene gast in ’t Mosterdzaadje. Op vrijdag 26 februari om 20.00 uur verzorgt hij samen met de Spaanse zangeres Mónica Coronado een gepassioneerd concert met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika. Teksten gaan over het zwervend bestaan als muzikant. Een leven van altijd onderweg zijn. Wat ze op de planken brengen is een en al vuur!

Mónica begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld. Muziekstromingen zoals flamenco, jazz, pop en latin zijn haar inspiratiebronnen. Tijdens een optreden gebruikt Mónica haar hele lichaam om zichzelf uit te drukken. Meer info over deze zangeres is te vinden op de site www.monicacoronado.com

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata”.

»» Klik hier voor foto’s van dit optreden ««

TERUG