Unieke muziekvoorstelling in het kader
van het Lutherjaar in ’t Mosterdzaadje

zondag 10 september 2017 - 15.00 uur

Luther brieven ‘Erasmus: brieven aan Luther’, zo heet het programma dat op zondag 10 september om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje te beleven is.

Het uitgangspunt voor het theaterconcert is de pennenstrijd tussen Luther en Erasmus. Fragmenten uit brieven van Erasmus aan Luther worden voorgelezen, omlijst met renaissance muziek van de Nederlandse school. Denk daarbij aan muziek van componisten als Jacob Obrecht en Josquin des Prés.

Een muzikale tweestrijd.

In deze voorstelling bent u getuige van een bijzondere muziekles. Jacob Obrecht is de muzikale leermeester van Erasmus. Obrecht heeft zijn nieuwe compositie net voltooid: de Missa Super Fortuna Desperata. Hij probeert de muziek op zijn leerlingen over te brengen, maar Erasmus is er met zijn hoofd niet bij. Hij is verwikkeld in een heftige pennenstrijd met Luther en dat houdt hem bezig. De populistische Luther en de humanistische Erasmus komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Obrecht probeert bij de muziek te blijven, maar intussen raakt Europa steeds meer verdeeld....

Mooie muziek en pittige discussies gebracht met humor en emotie.

Cast:
Regie: Janneke Franke
Muziek: Marco Kalkman, Jacob Obrecht (Renaissancemuziek uit de 16e eeuw)

Zang en spel:
Jorg Delfos, countertenor en verteller,
David van der Braak, tenor en verteller,
Marco Kalkman, bariton, Obrecht
Jeroen Manders, bas-bariton, Erasmus
zie ook www.intorno.nl

TERUG