Wit-Russische Denis Linnik
laat de geschiedenis klinken

zondag 4 november 2018 - 15.00 uur

Denis Linnik De Wit-Russische pianist Dennis Linnik neemt het publiek in ’t Mosterdzaadje op zondag 4 november om 15.00 uur mee op een reis door verschillende tijden. Hij koos op zijn programma vijf componisten die allemaal een andere stijl vertegenwoordigen. Uitgevoerd worden: Scarlatti, Chopin, Debussy, Beltiukov en Rahmaninoff.

De componisten leefden in verschillende tijden onder verschillende omstandigheden. Vrede en oorlog, in luxe of armoede, gezond en ziek, erkend en miskend. Hun levens waren omringd door verschillende mensen, waarden en landschappen. En al deze omstandigheden worden weerspiegeld in de inhoud van hun muziek.

Barok, Romantiek, Impressionisme, Neoclassisme en Laat-Romantiek. “Elk van deze stijlen heeft zijn eigen geschiedenis, tradities en zelfs zijn specifieke manier van denken. Dat is wat ik erg interessant vindt”, aldus Denis Linnik.

Dennis Linnik (1995) begon zijn muziekopleiding in Wit-Rusland. Hij ontving er drie keer de zeer prestigieuze presidentiële staatsprijs voor getalenteerde jeugd, die hem een beurs verschafte. Sinds 2017 studeert hij aan de Hochshule für Musik in Zwitserland (Basel) bij professor Claudio Martínez Mehner. Naast het spelen van solo-recitals, is Dennis zeer actief als kamermusicus. Met zijn pianotrio won hij de eerste prijs op een internationaal concours in Kiev. Ook soleert hij bij orkesten. Hij trad in vele landen van Europa en de V.S.

TERUG