Het Camus Trio verklankt de herfst

zondag 9 december 2018 - 15.00 uur

Het Camus Trio Wat een Romantisch programma! Om de herfststemming te verklanken speelt het Camus Trio op zondag 9 december om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje trio’s die alle menselijke emoties en zijn extremen oproept. De leden van het Trio zijn Raquel Garzás (piano), Fiona Robertson (viool) en Pau Marquès (cello). Uitgevoerd worden pianotrio’s van Schumann en Mendelssohn.

Deze werken van Mendelssohn en Schumann stellen met hun lyrische en krachtige melodieën weemoed, vreugde, leed en woede van de natuur voor. Deze muziek beschrijft hoe de individu zich verhoud in en met de natuur en de samenleving: heerlijk maar ook veeleisend om uit te voeren, en zeker spannend en inspirerend om naar te luisteren.

Raquel Garzás, Fiona Robertson en Pau Marquès komen uit drie zeer verschillende regio’s: het Spaanse plateau van Castilla, de Schotse stad Glasgow en de cellist uit Menorca, een eiland in de Middellandse Zee. Alle drie studeerden zij voor hun Master in Nederland. In de alles overstijgende taal van de muziek delen zij hun passie: samen musiceren, denken over muziek en de luisteraar inspireren. Geheel passend in hun doelstelling voor musiceren zijn zij geselecteerd voor de Stichting ‘Muziek in Huis’. Regelmatig brengen zij concerten in zorginstellingen, en dragen daarmee bij tot de verbetering van kwaliteit van leven voor ouderen en zieke mensen.

“We willen ons werk wijden aan de Algerijnse filosoof en schrijver Albert Camus, kleinzoon van Minorcan-migranten, voor wie wij onze bewondering delen. Zijn geschriften over de non-conformistische geest, de rebellie tegen onrechtvaardigheid, de absurditeit, vitaliteit, liefde en tederheid zijn een waardevolle inspiratiebron voor ons”. Aldus Pau Marquès.

Over het Camus Trio schrijft Pau Marquès:
Onze Trio-studies vonden plaats in de Conservatoria van Utrecht, Amsterdam en Den Haag, onder leiding van Sebastian Koloski, lid van het Utrecht String Quartet, met zijn precieze manier om de details te doorzoeken; Viola de Hoog, cellist gespecialiseerd in historische uitvoering, die ons leerde kijken naar het verhaal en de retoriek van muziek; Timora Rosler, prestigieus cellist en lid van het Rosler-Würtz duet, die ons hielp onze expressieve capaciteit en een rijker geluid te ontwikkelen; en Ellen Corver, pianist van het gevierde Osiris Trio, die ons liet zien hoe we in onze muzikale boodschappen kunnen geloven en ze met overtuiging tot uitdrukking kunnen brengen. We hadden ook de mogelijkheid om masterclasses te ontvangen van Gregor Sigl, de violist van het uitstekende Artemis Quartet.
We willen onze oprechte dank uitspreken aan onze voormalige leraren in Zaragoza en Barcelona: Kennedy Moretti, Quartet Casals, Cuarteto Quiroga en Trio Kandinsky, die hun liefde voor kamermuziek deelden met vrijgevigheid, precisie en creativiteit.
In onze wens kamermuziek te brengen voor verschillende doelgroepen, hebben we concerten gegeven in Andrieskerk (Amerongen), Fentener van Vlissingenzaal, Het Muzieklokaal, Sharing Music Festival, De Bibliotheek en Stadhuis (Utrecht), Cox Piano Service (Gouda), Kunst in de Kamer (Voorschoten), Het Stadhuis in Weesp en Art Laren 2017. We zijn ook geïnterviewd en live uitgezonden door Radio 4 - Avrotros, in het bekende programma Opium Muziek (Amsterdam).

TERUG