Terugblik op het seizoen 2011-2012

Santpoort,14 juli 2012


Lieve muziekvrienden,

T

vakantie juni 2012 erugblikkend op het afgelopen concertseizoen denk ik: Zo dat was weer een geweldig jaar vol fantastische concerten, enthousiast publiek en musici die er vaak veel voor over hebben om van ver in ’t Mosterdzaadje te spelen. Met de hulp van velen die altijd weer klaar staan om van alles en nog wat voor hun rekening te nemen, en dankzij de donateurs die het mogelijk maken dit alles in stand te houden, kunnen we in Santpoort een kostbare culturele schat koesteren.

V

oor me ligt een dikke multomap met alle persberichten, programma’s en artikeltjes. Als ik daar doorheen blader zie ik de foto’s terug van al die musici en schilderijen die aan de muren hingen. Dan beleef ik nog eens in sneltreinvaart al die momenten. Zo staan er nu 29 van dergelijke boeken. Plus alle geluidsopnames.....Een mooie verzameling wel, maar met een verhuizing die boven ons hoofd hangt is het één van die zaken waar je niet precies weet waar je het moet laten. Maar dat is meer een vooruitblik.

’t

Mosterdzaadje werd dit jaar 125 jaar oud. Begrijpelijk dat er af en toe wat onderhoud nodig is. Pim is gelukkig heel handig, maar viel op zijn verjaardag van een steiger en maakte een salto door de lucht. Hij bracht die dag in het ziekenhuis Isabel en Mathilde houden toespraak door, terwijl in ’t Mosterdzaadje zijn verjaardagsconcert werd gehouden door zijn schoondochter Dasha Beltiukova, die op speciaal verzoek een sonate voor hem had ingestudeerd. Hopelijk zullen Dasha en Vital Stahivitch dit werk in de toekomst nog eens laten horen. Pim was in goede handen met aan het bed zijn deskundige dochter Katja. Met Pim is het goed afgelopen, hoewel hij nog veel oefeningen voor zijn rug moet doen. Maar jullie begrijpen wel dat het onderhoud van ’t Mosterdzaadje een beetje meer uitbesteed moet gaan worden.

N

a het concert van Babak-o-Doestan, waar de kleindochters Isabel en Mathilde het publiek professioneel toespraken, sloten we een seizoen af waarin binnen de tachtig concerten voor iedereen wel wat naar zijn gading te vinden was. Afwisselend, spectaculair, vernieuwend en hoge kwaliteit. Zo gaat ook het nieuwe seizoen er weer uitzien.
Pim en ik gingen letterlijk op de hei even op adem komen. We kampeerden in de Achterhoek als God in Frankrijk en ons gezelschap was een herderin met haar schaapjes.

O

vakantie juni 2012 p 21 augustus staat de grote schoonmaak voor de deur met hopelijk weer veel helpende handen. Maar vóór die tijd, op zondag 29 juli om 12 uur is er in de Dorpskerk aan de Burg.Enschedélaan in Santpoort het dorpsfeestconcert met Klezmer Ensemble Nigunim. Gratis kaarten (er zijn er 250) zijn op te halen bij De Santpoortse Verleiding (Hoofdstraat 168) en Assurantiekantoor Nieuwland & Aarts (Bloemendaalsestraatweg 127). Na afloop collecte en hun nieuwe cd te koop. Ons eerste concert op 7 september wordt, net als vorig jaar geopend door de meesterpianist James Lisney, die nu een programma samen met zijn dochter gaat uitvoeren. Alvast een datum om naar uit te kijken. In augustus krijgen alle donateurs weer de nieuwsbrief met acceptgiro. Met elkaar kunnen we ’t Mosterdzaadje in stand houden.

Met vriendelijke groeten,

Paula



TERUG NAAR ARCHIEF