zondag 13 november 2022 – 15.00 uur

Gitaar : Traveling East Tour  
Jan Wouter Oostenrijk
Met eigen gebouwde gitaren wordt Arabische muziek geïntegreerd in jazz, blues en roots

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk met Traveling East Tour

Jan Wouter Oostenrijk
[foto: J. Visschedijk]

Op zondag 13 november om 15.00 uur brengt de gitarist Jan Wouter Oostenrijk zijn solo programma Traveling East in ‘t Mosterdzaadje. De gitaarliefhebbers zullen ongetwijfeld deze spraakmakende gitarist kennen. Zo niet, kom kennis met hem en zijn muziek maken.

Jan Wouter is een gitarist met een bijzonder verhaal. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij muziek met eigen gebouwde gitaren waarmee hij geënt op traditie microtonale klanken succesvol weet te integreren met jazz, blues en roots.
Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als improviserend gitarist aan het conservatorium van Amsterdam en behaalde zijn master in Rotterdam. Hij kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Raïland in1996. Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende cross-overs als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Jan Wouter toerde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesie, Egypte en Soedan en bracht 5 albums uit.
Voor zijn album laatste album We are connected heeft Jan Wouter extra fretten tussen de gewone fretten op de hals van de gitaar aangebracht, zodat het instrument ook kwarttonen kan spelen zoals we dat tegenkomen in Noord-Afrikaanse muziek en Midden- Oosters maqam spel. In de westerse muziek is de halve toon de kleinste afstand tussen de tonen, denk maar aan de witte en de zwarte toetsen van de piano. Kwarttonen liggen daar nog weer tussen in. De Nederlandse Traveling East tour van Jan Wouter Oostenrijk is mede tot stand gekomen dankzij
bijdragen van het Norma fonds, AFK fonds en het Fonds voor Geld- & Effectenhandel.
Kwarttoon Gitaar   https://youtu.be/D1Gol6YYjB4
VPRO Vrije Geluiden https://www.vpro.nl/vrije-geluiden/lees/artiesten/jan-wouter-oostenrijk.html
De trailer van dit nieuwe programma: https://alexng.stackstorage.com/s/Jgh6WdrJLdyKxtta 

Reacties zijn afgesloten.