Stichting. “’t Mosterdzaadje”
Secr. P. Reiding-Blom
Roos en Beeklaan 15
2071 TA Santpoort-Noord
telefoon: 023-5378625 / e-mail: mosterdzaadje@planet.nl


Santpoort, 22 oktober 2014


Lieve donateurs van ’t Mosterdzaadje,

hoofdletter A Pim en Emilia llereerst veel dank aan allen die ons hun financiële ruggensteun deden toekomen. Zonder uw bijdrage zou de Stichting ’t Mosterdzaadje het niet kunnen redden. Met hartverwarmende briefjes vergezeld, krijgen we toch best wat afmeldingen. Tevens is er een natuurlijk verloop in het bestand. Blijmoedig roeien we met de riemen die we hebben en maken ons, net als de uitvoerenden, sterk voor de muziek. De naam van ’t Mosterdzaadje als podium zingt steeds verder over de wereld en waar ze ook vandaan komen, ze komen vol verwachting en ervaren hun optreden als een warm thuiskomen. “Het meest gastvrije concertzaaltje”, zo wordt het aan elkaar doorgegeven. Het aandachtige publiek, de mooie ruimte met altijd gestemde vleugel...ze weten zich gewaardeerd. En dat alles houden we met elkaar in stand. Maar zelfs de meest bevlogen musicus kan niet van de lucht leven en als er al te weinig is opgehaald na afloop, dan vullen we dat bij uit de kas. En die kas bestaat uit de bijdragen van donateurs. Daarom nogmaals veel dank.

Paula in ’t Mosterdzaadje, augustus 2014 hoofdletter A fgelopen week was ik in een museum en de atmosfeer van een aan kunsten gewijd gebouw heeft toch een bijzondere uitwerking op het gemoed. Misschien niet als je met tientallen bezoekers voor de Nachtwacht staat, maar op een rustig moment. Het lijkt of de buitenwereld even ver weg is en je ruimte krijgt om te verwonderen en te bewonderen. Eigenlijk is het dezelfde ervaring die je hebt met luisteren naar levende muziek. Hart en ziel vullen zich met klanken. Voordeel van een concertbezoek is dat je er niet zulke ‘stalpoten’ van krijgt.
‘Wat bezielt je’ is een serie gesprekken die dominee Otto Sondorp voert met bekende Santpoortenaren. En als bonte hond van het dorp ben ik uitgenodigd. Niet in de kerk, maar in het dorpscafé. In het zaaltje daarboven hoopt hij met deze gesprekken de kerk dichterbij de mensen te brengen. Net als in ’t Mosterdzaadje is in het Godshuis de gemiddelde leeftijd ook aan de hoge kant. Wat mij bezielt met ’t Mosterdzaadje dat kan jullie niet ontgaan zijn. Maar als je denkt nieuwe dingen te horen kom dan op woensdag 5 november om 20.00 uur naar “Bartje” in de Hoofdstraat.

Bennie hoofdletter K leine poes Bennie maakt er thuis een soort circus Benz van. Overal zit hij in en op en de potten, pannen en nepmuizen vliegen om je oren. Samen met het jongste kleinkind Emilia, nu net één jaar, is het feest compleet. Aangemoedigd door haar enthousiast gekraai maakt Bennie salto’s door de lucht en springt hij met vier poten tegelijk omhoog om iets te vangen. Samen stoppen ze alles in hun mond en zitten ze aan snoeren en stekkers. Volgens Pim moet ik hem strenger opvoeden, maar ik geloof niet dat het erg lukt. ’s Avonds ligt hij (Bennie) als eerste in bed.

hoofdletter N ovember en december zet de lijn van afwisselend en hoge kwaliteit voort. Zelf ben ik heel gelukkig met de terugkeer van Lucette van den Berg. Voor mij de beste vertolkster van het Jiddische lied. En gelukt is het plaatsen van het pianotrio Delta uit Salzburg. De expositie van Elena Vashkevich over de jaargetijden van Tsjaikovski wordt geopend met de uitvoering ervan op piano waarbij ook gedichten van Poesjkin worden voorgedragen.
Maar eerst nog drie pracht concerten in oktober, dus haal het programma nog niet weg.


Met vrienkelijke groeten,
ook namens Pim,

Paula Blom
Wilt u via e-mail bericht krijgen van de concerten laat ons dan uw e-mail adres weten.
Penningmeester: André Koch penningmeester@mosterdzaadje.nl
Rekeningnummer: Rabobank IJmond: NL41 RABO 0145 822036
K. van K. Amsterdam: 41223781


TERUG