Stichting. “’t Mosterdzaadje”
Secr. P. Reiding-Blom
Roos en Beeklaan 15
2071 TA Santpoort-Noord
telefoon: 023-5378625 / e-mail: mosterdzaadje@planet.nl


Santpoort, 21 augustus 2014


Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

hoofdletter E Schoonmaakploeg ’t Mosterdzaadje 2014 en zomer vol oorlogsgeweld waar wereldwijd onschuldige slachtoffers sneuvelen en mensen huis en haard ontvluchten. Machteloos zien we onbegrijpelijke conflicten en toenemende spanningen. Angst, dreiging en ontreddering. Kun je op zo’n moment wel met enthousiasme en trots het nieuwe concertseizoen aankondigen? Ja, dat kan heel goed. Omringd door zoveel kwade zaken is het met elkaar luisteren naar muziek een belangrijk tegengif. De musici die ons de muziek presenteren scheppen een wereld waarin onze hoofden even buiten de werkelijkheid van alle dag komen. Met dank aan de componisten die de magische klanken te boek stelden. ’t Mosterdzaadje is en blijft een mooie plek voor bezinning en inspiratie. Voor uitvoerenden, bezoekers en kunstenaars. En dat is iets om te koesteren. Nu meer dan ooit.


Pim en Paula op zomervakantie 2014 hoofdletter V rij direct na het laatste concert in juni vertrokken Pim en ik vanaf huis met de fiets en de tent achterop voor een kampeertocht door Nederland. Dat doen we al jaren, maar toch vroegen we ons af of we voor zulke vakanties niet al te krikkemikkig zijn. Wij zijn lid van de NTKC, een meer dan 100 jaar oude vereniging die 22 sprookjesachtig mooie, maar heel eenvoudige terreinen beheert. De jongeren missen het comfort, maar de oudjes, zoals wij, genieten van het spartaanse leven en het maken van kampvuur. Niets geen mobieltje opladen, soms een warme douche, Theo Verheijen maar ook een terrein (en die vinden we heel leuk) waar het water opgepompt moet worden. En dan sta je echt alleen tussen de bosbessen. We maakten een mooie ronde en doen het vast nóg een keer.

hoofdletter W e openen het 31e concertseizoen met een Beethovenfestival. James Lisney, de Londense pianist die geen kans voorbij laat gaan om in ’t Mosterdzaadje op te treden, komt samen met zijn dochter Joy, in twee concerten alle zes piano-cello sonates van Beethoven uitvoeren. Een grote eer voor ons. Onze pianostemmer Theo Verheijen grijpt deze gelegenheid aan om zijn 25 jarig ‘dienstverband’ met ’t Mosterdzaadje te vieren. In die jaren werd Santpoorts Concertgebouw voor hem van onschatbare waarde en zijn werk een onmisbare schakel binnen de organisatie. Zelf kwam deze stugge Achterhoeker ook steeds beter op stemming. Na afloop van de concerten is er gelegenheid hem te feliciteren.

Olivia met Bennie hoofdletter D e programmering is wederom van fabelachtige kwaliteit in de meest exotische combinaties uitgevoerd door musici van over de hele wereld. Zelfs een extra concert op woensdag 8 oktober (noteer alvast) met het beroemde Italiaanse pianotrio ‘Voces Intimae’ dat dan in Nederland is. Maar elk concert op het programma kunnen we warm aanbevelen. ’t Mosterdzaadje zelf is weer blinkend schoon, geurend naar groene zeep en bijenwas. Dit dankzij de jaarlijkse schoonmaak waar een heel stel trouwe bezoekers al jarenlang aan meehelpen. De vrijwilligers zijn net als de donateurs de ruggensteun voor ’t Mosterdzaadje.

hoofdletter O nze poes is van ouderdom overleden en nu is er, tot grote vreugde van de kleinkinderen en stevige overdenkingen van onze kant, een jong rood katertje in huis. Het aaien van een huisdier heeft gunstige uitwerking op de bloeddruk en je hebt een immer luisterend oor. Of Bennie (zo is hij door de kinderen gedoopt) aaibaar, is moeten we nog even afwachten.


Een hartelijke groet,

Pim Reiding en Paula Blom
Wilt u via e-mail bericht krijgen van de concerten laat ons dan uw e-mail adres weten.
Penningmeester: André Koch penningmeester@mosterdzaadje.nl
Rekeningnummer: Rabobank IJmond: NL41 RABO 0145 822036
K. van K. Amsterdam: 41223781


TERUG