Stichting. “’t Mosterdzaadje”
Secr. P. Reiding-Blom
Roos en Beeklaan 15
2071 TA Santpoort-Noord
telefoon: 023-5378625 / e-mail: mosterdzaadje@planet.nl


Santpoort, 19 april 2017


Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

’t Mosterdzaadje hoofdletter S ommige clichés gaan gewoon op. Dat heb ik afgelopen jaar ondervonden. Eerst al hoe troostrijk medeleven is, hoe goed alle intenties om Pim te gedenken ondersteunend werken. En dan het jaar rond. Dan zegt iedereen: ‘Zo’n dag ga je weer helemaal terug’. En dat was ook zo. Niet alleen ik, ook de kinderen. Van minuut tot minuut herbeleefden we de dag van Pims overlijden. Tegen de herdenking in ’t Mosterdzaadje zag ik best op, maar het was goed, warm en boordevol herinneringen. Een gedenkwaardige afsluiting van een jaar zonder Pim. Maar...waarschuwde een vriendin mij goedbedoeld, het tweede jaar wordt veel moeilijker. Ik ben dus gewaarschuwd en hoop dat het geen cliché is. Mijn overlevingsstand neemt wat af en eigenlijk wil ik gewoon samen op de fiets leuke tochtjes maken, dwalend langs ’s heren wegen. Dan zeg ik: ‘Kom nu maar eens thuis, je bent lang genoeg weggeweest’.

hoofdletter M aar ik zit niet bij de pakken neer, stop Pim in mijn tas en ga op pad. Zo had ik nog een ‘vrij reizen’ en bracht de trein mij naar Deventer. En hoewel ik er wel eerder was geweest, werd dit bezoek een nieuwe kennismaking met deze prachtige stad aan de IJssel door in het voetspoor van 14e eeuwse Geert Groote en de Moderne Devotie Deventer te treden. Van zijn gedachtegoed ben ik nog niet echt op de hoogte, maar geen mens is ooit te oud om te leren. Op de gevel van het Huis van de Zusters van het Gemene Leven staat: ‘Wat moet, dat doe ik’. In dat keurslijf van ‘moeten’ zit ik van mezelf al.

hoofdletter Z o moet ik eens leren stoppen me druk te maken over die laatste concerten van het seizoen waarin het mooie weer het aantal bezoekers doet slinken. Ik voel me, ook na al die jaren, nog steeds verantwoordelijk voor de musici die van heinde en ver komen. Die wil je niet voor een lege zaal laten spelen. De uitvoerenden zelf zijn er altijd laconiek onder en zeggen ook met liefde voor drie mensen een concert te geven. Wat een geruststelling voor mij is het dan dat ze, door jullie donateurs, onafhankelijk van de opbrengst van de collecte hun vergoeding krijgen. Maar met toehoorders is het toch het leukst spelen. Aan alles wat er nog in april, mei en juni te beleven is zal het niet liggen. Stuk voor stuk concerten die een luisterend oor verdienen.

hoofdletter N a de zomerstop opent James Lisney op zondag 3 september het 35ste seizoen in ’t Mosterdzaadje.Uitnodiging

Op donderdag 4 mei om 13.00 uur speelt Patrick Hopper op het orgel van de H. Antonius Abt op Scheveningen de première van de Suite van Sergey Beltiukov. Dit stuk is opgedragen aan ’t Mosterdzaadje. Patrick Hopper wist me te vertellen dat het een heel mooi werk is en ik kan jullie zeggen dat de kerk op zich alleen al meer dan een bezoekje waard is. De architectuur, de grote mozaïek wanden en het glas en lood zijn verrassend. De kerk is gelegen aan de Scheveningseweg 235 in Den Haag en tram 1 stopt voor de deur.


Met vriendelijke groeten,
Paula Blom


Wilt u via e-mail bericht krijgen van de concerten laat ons dan uw e-mail adres weten.
Penningmeester: André Koch penningmeester@mosterdzaadje.nl
Kamer van Koophandel Amsterdam: 41223781
Stichting ’t Mosterdzaadje is een ANBI. Zie www.mosterdzaadje.nl/giften.
Banknr.: NL 41 RABO 01458 22036TERUG