Stichting. “’t Mosterdzaadje”
Secr. P. Reiding-Blom
Roos en Beeklaan 15
2071 TA Santpoort-Noord
telefoon: 023-5378625 / e-mail: mosterdzaadje@planet.nl


Santpoort, 17 december 2014


Lieve vrienden van ’t Mosterdzaadje,

hoofdletter D ’t Mosterdzaadje in opbouw, december 1982 e lichtjes twinkelen weer in de bomen en proberen de donkere dagen sfeer te geven. Vrede op aard en in de mensen een welbehagen, maar dat los je niet op met een paar kerstballen. Aan de wereldvrede al helemaal niet. Dichter bij huis zou de aanloop naar de Kerst een tijd van inkeer en bezinning moeten zijn, maar in tegenstelling tot dat is het een drukte van belang. “Zal blij zijn als het kerstmis is”, hoorde ik net mijn buurman verzuchten.

hoofdletter Z o draag ik zelf ook een steentje bij aan alle hectiek. Voordat deze brief bij jullie binnen is hebben daar al heel wat mensen hun handen voor uit de mouwen moeten steken. En om alle vrijwilligers te belonen voor hun inzet bedenk je dan, een paar maanden daarvoor, net voor Kerstmis nog een gezellig samenzijn, waar de meesten dan eigenlijk geen tijd voor hebben, maar het tóch op hun al volle agenda zetten. Wat een rare wereld eigenlijk. Misschien toch eens anders doen volgend jaar. En dan nóg wat, soms lijkt het of alle ziekte, Bennie is een half jaar oud! narigheid en ongelukken in je directe omgeving zo in grote hoeveelheden op je afkomen, dat je er zelf een wat aangetast gevoel van krijgt. Waarschijnlijk zal dat te maken hebben met onze leeftijd. De onbevangenheid van de jeugd ligt ver achter ons. En nu houd ik op met dat gejammer. Want gelukkig mogen we meemaken hoe de kleinkinderen opgroeien in volle verwachting van hun toekomst. Ook niet te vergeten ons katertje Bennie die de lachlust opwekt door heel onbevangen alles te doen wat niet zou mogen.

hoofdletter E n hoeveel ik ook in mijn hoofd heb, in ’t Mosterdzaadje mag ik, net als veel andere mensen, door het luisteren naar muziek de accu weer opladen. Dat muziek heilzaam is, dat is alom bekend, maar sommige concerten zijn er helemaal voor opgezet. Kijk maar in februari, daar staat een klankschalenconcert. Minder zweverig dan je zou vermoeden. Voor de donateurs, eveneens in februari, het befaamde donateursconcert in handen van niemand minder dan Pieter Wispelwey en Paolo Giaccometti. Zij willen op deze manier hun erkentelijkheid aan jullie laten blijken voor het mede in stand houden van ’t Mosterdzaadje.

hoofdletter D Leerlingenuitvoering van Dasha Beltiukova at er in de toekomst altijd muziek gemaakt blijft worden blijkt wel uit het enthousiasme van jonge kinderen die op les zitten. Bij leerlingenuitvoeringen spat het enthousiasme er af. Het hoeven heus niet allemaal supertalenten te zijn, maar met muziek bezig zijn alleen al verbreedt de horizon. Even weg achter de beeldschermen. Ook de concerten in ’t Mosterdzaadje bieden verbreding. Zeer regelmatig hoor je er nieuwe muziek, is er ruimte voor verrassende klanken die de grenzen van herkenbaarheid overschrijden. Muziek die je met elkaar luisterend, gemaakt moet zien worden. Hanny Donker die ook dit jaar de Kerstkaart maakte, heeft de ruimte letterlijk als achtergrond gebruikt.

hoofdletter W ens jullie allen voor nu en het nieuwe jaar veel welbehagen en begin bij jezelf. Er is nog zo veel moois te beleven als je er oog en oor voor hebt. Bijvoorbeeld in ’t Mosterdzaadje.


Met vrienkelijke groeten,
ook namens Pim Reiding,

Paula Blom
Wilt u via e-mail bericht krijgen van de concerten laat ons dan uw e-mail adres weten.
Penningmeester: André Koch penningmeester@mosterdzaadje.nl
Rekeningnummer: Rabobank IJmond: NL41 RABO 0145 822036
K. van K. Amsterdam: 41223781


TERUG