>> TERUG NAAR ARCHIEF <<

Jan van Well en zijn passie voor olieverf

‘Portret’ van Jan van Well In de maand november zullen schilderijen van de Amsterdamse kunstschilder Jan van Well in ’t Mosterdzaadje te zien zijn.

Jan van Well (Voorburg 1954) heeft een uiterst simpele reden om elke dag naar zijn atelier te gaan. Hij wil namelijk niet anders. Al op jonge leeftijd wilde hij zich niet conformeren aan het strakke regime van de kunstacademies. Hij is naar de Vrije Academie gegaan om zoveel mogelijk kennis op te doen en tegelijkertijd zijn eigen creaties te maken. Hij kon zich vrij bewegen en alles uitproberen. Hij heeft zich in die jaren gespecialiseerd in etsen en beeldhouwen.


schilderij van Jan van Well Heel geleidelijk heeft hij het schilderen ontdekt en is hij van figuratief naar het abstract overgegaan. Altijd weer zoekend naar een manier waarop hij dingen aan het doek wil toevertrouwen. Zoals te lezen op zijn website ( www.janvanwell.nl) is olieverf en het gereedschap het medium. De streken komen als vanzelf op het doek en al werkend krijgt hij het gevoel hoe verder te gaan. Uiteraard hebben de dagelijkse gevoelens en gebeurtenissen invloed op zijn werk. Dit is vaak terug te zien in het kleurgebruik en het soort gereedschap.

Het meest belangrijke vindt hij zijn liefde voor olieverf en de manier waarop dit op het doek komt. Mensen worden daardoor elke keer weer verrast door deze niet alledaagse manier van werken. Zijn werk zal nooit met één blik te vangen zijn. Het is geen gangbare stijl, maar wordt steeds meer gewaardeerd door zijn galeries en klanten.

De tentoonstelling is voor en na afloop van de concerten te bezichtigen of op afspraak met Jan van Well zelf.

>> TERUG NAAR ARCHIEF <<