>> TERUG NAAR ARCHIEF <<
De liefde voor schilderen en flamencodans

Schilderij van Edith van Dam In de maand oktober exposeert Edith van Dam haar schilderijen in ’t Mosterdzaadje.

Schilderij van Edith van Dam Over haar werk vertelt ze:
“Ik ben een laatbloeier wat betreft het laten zien van mijn schilderwerk. Na 25 jaar schilderen en tekenen naast mijn baan, heb ik in 2012 een selectie gemaakt van mijn werk tot nu toe. Een deel hiervan is nu te zien in het Mosterdzaadje. Het afgelopen jaar exposeerde ik tijdens de Kunstlijn in Haarlem, bij Global DanceLab in Amsterdam en in september jl. tijdens een kunstcongres in het Cobra Museum te Amstelveen.


Schilderij van Edith van Dam Over mijn werk kan ik zeggen dat ik naast het onderwerp/thema vooral een sfeer probeer te scheppen en mijn gevoel voor schoonheid wil laten spreken. Ik vind het fijn als de kijker open en ongestuurd naar het werk kan kijken om zelf te ervaren wat men ziet. Daarom maak ik geen gebruik van titels. Maar als men interesse heeft, wil ik er zeker meer over vertellen.

Schilderij van Edith van Dam Naast het schilderen is de flamencodans al weer zo’n 15 jaar een andere mooie uitingsvorm die mijn liefde heeft. Een verrijking om te merken dat deze disciplines elkaar weer kunnen beïnvloeden”.

Ook altijd weer geweldig te voelen hoe muziek en beeldende kunst met elkaar in verbinding gaan.

De schilderijen zijn te bezichtigen voor en na afloop van de concert.

>> TERUG NAAR ARCHIEF <<